Cd's opgenomen door:

Grammofoonplaten en cd’s

Discografie
Op 24 oktober 1957 is de eerste grammofoonplaat van ons koor opgenomen. Een 45-toerenplaat(je) met vier nummers erop: de psalmen 150 en 142 en de gezangen 174 en 136. De gezangen kwamen uit de hervormde bundel van 1937 en waren bewerkingen van CRM-dirigent Jan van der Waart en het Bätzorgel in de Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam werd bespeeld door Feike Asma. Het horen van dit plaatje, en dan vooral Vaste Rots heeft destijds menigeen doen besluiten bij CRM te gaan zingen!
Diezelfde dag is nog een plaatje opgenomen Ere zij God, de eerste CRM-opname met kerstmuziek. Hier werkte ook het andere koor van Jan van der Waart aan mee, het Christelijk Zangkoor Sursum Corda, ook met Feike Asma.
Het was blijkbaar een productieve dag want een derde plaat met twee nummers is toen opgenomen met de naam: Geestelijke muziek.

Lees alles over de CRM-discografie onder Historie ‘CRM-geschiedenis’.

De kwaliteit en de veelzijdigheid van CRM Christelijk Residentie Mannenkoor kunt u beluisteren op onze cd’s.
Onder leiding van dirigent Aad van der Hoeven is sinds 1992 een aantal cd’s uitgebracht.
Verschillende vocale en instrumentale solisten en orkesten hebben hieraan hun medewerking verleend.

In december 2006 is een live registratie gemaakt van ons kerstconcert in de Grote Kerk te Den Haag.
Hiervan is de cd Kerstconcert uitgebracht.

In oktober 2007 werd de live-cd 80 jaar CRM vervaardigd, ter gelegenheid van het tachtigjarig bestaan.
Deze cd werd opgenomen in de St. Adrianuskerk te Naaldwijk.

WINTER ACTIE
De prijs van een cd bedraagt tijdelijk € 5,00 (normaal € 12,50) Op=Op!!

Dit bedrag is exclusief € 2,50 verzendkosten voor 1 cd. Voor twee cd's komt er € 3,75 verzendkosten bij.

Bestellen
U kunt cd's bestellen door het verschuldigde bedrag + verzendkosten, over te maken op:
INGrekeningnummer 4001702 t.n.v. Penningmeester CRM te 's-Gravenzande
o.v.v. titel of nummer van de cd(‘s) en uw naam, adres, postcode en woonplaats.
Na ontvangst hiervan zorgen wij ervoor dat u de cd(‘s) per omgaande in uw bezit krijgt.

Verschenen CD's die besteld kunnen worden zijn:

Kerstconcert ( live 2006)
(STB, 440.597, dec. 2006, live opgenomen in de Grote Kerk te Den Haag)

Dirigent: Aad van der Hoeven
Orgel: Aarnoud de Groen
M.m.v. Vocaal Jeugdensemble Vivace uit Zwijndrecht

Kerstconcert (live 2006) Once in royal David’s city (Henry J. Gaunlett, bew. Aad van der Hoeven); Komt allen tezamen (trad.); Kerstzang (Jan van der Waart); ’t Was nacht in Beth’lems dreven (bew. Klaas Jan Mulder); Heilige Nacht (J.F. Reichardt); Mary’s lullaby (John Rutter); Rise up, shepherds (F. Biebl); Nu zijt wellekome (trad.); Stille nacht (Franz Gruber); Kerstlied (Bern. Diamant); Sanctus (uit Messe Breve, Ch. Gounod); Komt laten wij eren (bew. Katherina Davis); Eer zij God in onze dagen (trad.); Sanctus (Aad van der Hoeven); Candlelight carol (John Rutter); Orgelimprovisatie (Aarnoud de Groen); See amid the winter’s snow (Engels kerstlied, bew. Aad van der Hoeven); Son of Mary (J.W. Peterson); Cantique de Noël (A. Adam, bew. Martin Koekelkoren); Ere zij God (J.A.P. Schultz, bew. Jan van der Waart)

80 jaar CRM ( live 2007)
( STB, 440.601; 2007, live opgenomen in de Sint Adrianuskerk Naaldwijk)

Dirigent: Aad van der Hoeven
Orgel: Aarnoud de Groen
M.m.v. sopraan Margaret Roest, bariton Jan Mulder, Vleugel Rob van Dijk

80 jaar CRM (live 2007)

Ecce, quomodo moritur (Jacob Handl/Jaconus Gallas; Panis Angelicus (C.Franck/bew. Hans v.d. Yp); In epiphania domini (Mathieu Neumann); Gospodi pomiluj (trad.); Laudate dominum de coelis (Jacques-Nicolas Lemmens); Nun danket allen Gott (J.S.Bach); Sanctus (uit de Messe solemnelle van Ch. Gounod); Dank sei Dir, Herr (G.F.Händel/bew. Aad van der Hoeven); Pietà de’ Figli (G.Rossini); Lascio ch’io pianga (G.F.Händel); Madre Pietosa (G.Verdi); Il santé nome / La vergine degli angeli (11 & 12 uit La Forza del Destino van G.Verdi); Kol slaven (Dmitri Bortnjanski/M.Cheraskov); Dobrù noc (F.Plojhar); Die zwölf Räuber (Sander Chgaroff); One hand, one heart (L.Bernstein / St.Sondheim, arr. Frans Kocx); Vilja-lied (Franz Lehár) Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden bij uw bestelling i.v.m. de correcte bezorging! Bij voorbaat dank!

Disclaimer             ©2010 CRM Mannenkoor            Powered by Bicom

Contact Informatie